El Castigo

Een koppel belandt in een emotionele crisis als hun zoontje vermist wordt in het bos

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In één doorlopende scène van bijna anderhalf uur volgen we Ana en Mateo. Terwijl hun zevenjarig zoontje vermist wordt in het bos, valt hun huwelijk langzaam uit elkaar. Deze Argentijns-Chileense thriller blinkt uit door de bijzonder geloofwaardige en invoelbare personages.
 “Bijzonder effectief portret van een huwelijk dat vastzit in drijfzand”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Ana zit achter het stuur. Naast haar zit Mateo, haar man. Samen rijden ze door het bos. De spanning in de auto is om te snijden. Mateo smeekt haar terug te keren, maar Ana rijdt verder. Na twee lange minuten keert ze uiteindelijk om. Op de plaats waar ze hun zoon Lucas achterlieten, vinden ze alleen zijn petje. Wat bedoeld was als een straf, draait al snel uit op een nachtmerrie voor de ouders. Een golf van opgekropte reflecties, beschuldigingen en ongemakkelijke waarheden komt naar boven.

Zowel Néstor Cantillana als Antonia Zegers, twee ervaren Chileense acteurs, spelen erg sterk. Maar het is vooral Zegers die de show steelt met de manier waarop ze moederliefde in gelijke mate vermengt met vrouwelijke frustratie. Haar bekentenis aan haar man op het einde van de film is zowel hartverscheurend als bevrijdend. Moederschap is niet altijd even gemakkelijk. Ana is geen heilig boontje, maar ook geen duivel. Wat Mateo en Ana overkomt, kan iedereen overkomen.
 


 

“Zenuwslopende spanning” – Het Parool

“Beklijvend drama” ★★★★ InDeBioscoop

“Begint als een drama, neigt gaandeweg naar een thriller en eindigt met een stomp in de maag en een brok in de keel” ★★★★ Cinemagazine

“Vooral Antonia Zegers als Ana maakt indruk” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.