Dwelling in the Fuchun Mountains

Dit Chinese speelfilmdebuut werd meteen geselecteerd voor het Cannes filmfestival

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Een jaar uit het leven van de familie Yu in Fyuang, een Chinese provinciestad die snel zal verdwijnen onder de vleugels van Hangzhou City. Terwijl de seizoenen veranderen, proberen ze de slagen van het leven te verwerken.
 “Schitterend”

★★★★★ de Volkskrant

 


 

De zeventigjarige moeder van het gezin krijgt een beroerte. Haar vier zonen en hun familie moeten hun levens aanpassen terwijl ze zelf ook met de nodige problemen hebben te kampen. Ze zijn getuige van de razendsnelle modernisering en schaalvergroting in hedendaags China. Het resultaat – een film als een opeenvolging van vignetten – laat zich vergelijken met de beroemde Chinese handrolschilderingen: die kun je niet in één keer bekijken, de beelden ontvouwen zich stapje voor stapje voor het oog.

Voor zijn vertelling over deze lotgevallen van een doodgewone Chinese familie koos regisseur Gu Xiaogang voor niet-professionele acteurs. Zelf volgde hij ook geen filmopleiding. Des te indrukwekkender dat zijn speelfilmdebuut geselecteerd werd voor het Cannes-filmfestival (Semaine de la Critique/Critic’s Choice) en daarna te zien was op tal van prestigieuze festivals.
 


 

“Betoverend als je geduldig bent” ★★★★ Trouw

“Meesterlijk debuut” – Het Parool

“Een schilderachtige familiekroniek vol contrast en reliëf” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.