Druk

Mads Mikkelsen schittert in Oscarwinnende tragikomedie over het genot van alcohol

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt. Gesteund door deze theorie, beginnen Martin en zijn drie middelbare school collega’s aan een experiment.
 “Een van Thomas Vinterbergs sterkste films”

★★★★ Trouw

 


 

De hele dag handhaven ze een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem. De eerste resultaten zijn zeer positief: de uitgebluste leraren komen weer tot leven en zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren. Terwijl de glazen in een rap tempo achterover worden geslagen, is het voor sommigen steeds moeilijker om controle over de situatie te behouden en blijkt het experiment grotere gevolgen met zich mee te brengen dan verwacht.

Druk is de nieuwe film van de Deense regisseur Thomas Vinterberg, die eerder provocatieve meesterwerkjes als Festen en Jagten maakte. Mads Mikkelsen (Jagten, Riders of Justice) schittert in de hoofdrol. De film werd bekroond met de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.
 


 

“Pakkende tragikomedie” ★★★★ NRC

“Een voortreffelijke Mikkelsen” ★★★★ VPRO Cinema

“De acteurs zijn zonder uitzondering sterk” ★★★ de Volkskrant

“Bovenal een enorme collectieve acteerprestatie […]. Het levert prachtige, soms ontluisterende scènes op.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.