Drii Winter

In de Zwitserse Alpen wordt een jonge liefde op de proef gesteld

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In een Zwitsers bergdorp worden alleenstaande moeder Anna en buitenstaander Marco verliefd. De prille liefde lijkt hoopvol en groeit al snel uit tot een huwelijk. Maar dan krijgt Marco een ongeluk dat hem niet niet alleen fysiek, maar ook mentaal verandert. En dat merken de dorpsgenoten ook op.
 “Alles in Drii Winter spreekt en zwijgt tegelijk”

★★★★ Trouw

 


 

Diep in de bergen van Duitstalig Zwitserland woont bardame en postbode Anna. Ze heeft al een dochter wanneer ze een relatie krijgt met Marco, een buitenstaander uit het laagland die als boerenknecht in het dorp werkt. Marco zegt meestal niet veel, maar hij is een harde werker, een vriendelijke man en een instant vader voor haar dochter Julia. De lokale bevolking waarschuwt hem dat hij maar beter goed voor Anna en Julia kan zorgen, anders krijgt hij te maken met de dorpsmoraal. Maar wanneer Marco een motorongeluk krijgt, is het geluk voor het prille paar op en krijgen ze zware klappen te verduren. Houden ze stand? Hoe reageert het dorp? En zijn Anna en Julia nog wel veilig?

Drii Winter, de tweede speelfilm van de Zwitserse regisseur Michael Koch, kreeg op het Filmfestival van Berlijn 2022 een speciale vermelding van de Jury van de competitie films. De film vertelt een aangrijpend verhaal over schuld, boete en vergiffenis.
 


 

“Combineert een documentaire stijl en schitterende natuurshots met toneelachtige elementen” ★★★★ NRC

“Intrigerend” ★★★ VPRO Cinema

“Zwitserse bergnatuur wordt wonderschoon in beeld gebracht” ★★★ de Volkskrant

“Fascinerende, verstilde cinema” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.