Drawing Lots

Subtiele Georgische komedie over de geheimen, conflicten en roddels van buren

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Dit droogkomische portret is de laatste film van de Georgische regisseur Zaza Khalvashi. Hij overleed nog voordat de film was voltooid. Dochter Tamta Khalvashi en editor Levan Kukashvili maakten hem af. Drawing Lots geeft je een fijn, geestig inkijkje in de geheimen, conflicten en roddels van buren.
 “Charmant en eigenzinnig”

★★★★ de Volkskrant

 


 

In het drukbevolkte kustplaatsje Batumi, ook wel ‘het Odesa van Georgië’ genoemd, ontstaan spanningen tussen de bewoners van een flatgebouw. Met een camera die van het ene appartement naar het andere beweegt en flarden van gesprekken registreert, krijgen we inkijkjes in levens die anders verborgen zouden blijven: er is een melodramatische elektrische gitarist, tieners die aan onbeantwoorde liefde lijden, een klassieke violist in een midlifecrisis en een onlangs teruggekeerde misdadiger. Deze vluchtige inkijkjes leiden tot intriges als het dagelijks leven en de voyeuristische neigingen van de bewoners met elkaar in botsing komen.

In prachtig zwart-wit en met de droogkomische ondertoon die we van Aki Kaurismäki’s oeuvre kennen, krijgen alledaagse gebeurtenissen een mysterieuze diepgang.
 


 

“Een sferische ode aan liefde” ★★★ NRC

★★★ Trouw

“Een film vol levenslust” – de Filmkrant

“Prachtig geschoten zwart-wit film” ★★★★ De Protagonisten

  • Still van de Georgische film Drawing Lots

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.