Don’t Worry He Won’t Get Far On Foot

Tragikomedie over cartoonist John Callahan met een fijne dosis zwarte humor

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De Amerikaanse cartoonist John Callahan bruist van de levenslust, heeft een talent voor politiek incorrecte humor, maar ook een drankprobleem. Na een wilde feestnacht belandt hij voor de rest van zijn leven in een rolstoel.
 “Een heerlijke film”

★★★★ Trouw

 


 

Vanuit een schijnbaar uitzichtloze situatie maakt John echter een vriend voor het leven binnen een excentrieke AA-groep. Bovendien ontmoet hij de vrouw van zijn leven én verwerft hij nationale faam en glorie met zijn schofferende cartoons. Gewapend met een stevige dosis sarcastische humor en snijdende eerlijkheid, wordt John een voorbeeld van levensvreugde.

Don’t Worry He Won’t Get Far On Foot ging in première in de competitie van de Berlinale en weet een fijne balans te vinden tussen luchtige en moeilijke momenten. Met de film laat regisseur Gus Van Sant (Milk, Good Will Hunting, My Own Private Idaho) zich van een speelsere kant zien.
 


 

“Gus van Sant laat zien dat zijn talent onverminderd groot is […]. En Joaquin Phoenix bewijst gewoon wéér hoe goed hij is.” ★★★★ Trouw

“Maakt je aan het lachen terwijl er niets te lachen valt” ★★★★ de Volkskrant

“Phoenix speelt de knorrige Callahan met een prettige mix van vastberaden hulpeloosheid en ontwapenende eigenwijsheid.” ★★★★ VPRO Cinema

“Joaquin Phoenix overtuigt als schunnige cartoonist” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.