Dinner in America

Tussen een punkrocker en zijn grootste fan ontstaat een verrassende romance

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

John Q Public, een pyromaan uit overtuiging, is de gebivakmutste zanger van de band PsyOps. Wanneer hij zijn pyromane lusten weer eens de vrije loop laat en vervolgens moet schuilen voor de politie, ontmoet hij het nerdy misfitmeisje Patty.
 “Heerlijke dwarse punkrockfilm met twee onooglijke tortelduifjes”

★★★★ Trouw

 


 

Patty weet niet dat Public haar grootste idool is en Public heeft geen idee dat Patty zijn grootste fan is. Samen trekken ze door de suburbs van Michigan, als een 21ste-eeuwse cartoonversie van Bonnie en Clyde.

Dinner in America is een droogkomisch doch psychologisch diepgaand portret van een bitterzoete liefdegeschiedenis, dat tevens inzoomt op het verval van de Amerikaanse suburbs. Het verhaal over de quirky liefde tussen Public en Patty is gefilmd in de traditie van de slacker- en stonerfilm, maar dan net even anders. De film was onder meer te zien op het Sundance Film Festival en won de Rebel with a Cause Award van het Tallin Black Nights Film Festival.
 


 

“Wat de film zo sympathiek en soms onweerstaanbaar maakt, is dat het knalt en knettert tussen de hoofdpersonages.” ★★★ de Volkskrant

“Een filmische ode aan het niet erbij horen” – Het Parool

“Een aanstekelijke mix van punk-nihilisme en jeugdige onschuld” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.