Destello bravío

In dit originele, Spaanse drama droomt een groep vrouwen van een ander bestaan

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In een kleine gemeenschap in het zuidwesten van Spanje, waar nooit iets gebeurt, volgen we Isa, Cita en andere vrouwen die los proberen te breken van hun passieve bestaan.
 “Eigenzinnig debuut met mooi vormgegeven vignetten”

★★★ de Volkskrant

 


 

Het groepje dames luncht en roddelt samen. Isa hoopt op verandering en dat is niet verwonderlijk: in hun kleine gemeenschap vertrekken alle jongeren. Voor degenen die achterblijven lijkt de tijd stil te staan. Cita’s hoop is op iets anders gevestigd. Ze verlaat haar man en zwerft door het stadje.

Met behulp van niet-professionele acteurs, een opvallende elektronische soundtrack en surrealistische trekjes bewijst Destello bravío dat zelfs het alledaagse uitzonderlijk kan zijn. De film beleefde zijn wereldpremière in de Tigercompetitie van het (online) IFFR 2021. Winnaar Jury Special Award en Beste Montage op Malaga Spanish Film Festival 2021 en Beste Regisseur op Vilnius International Film Festival 2021.
 


 

“Een originele stijloefening, die drijft op sfeer. Die vreemd is en verwrongen, benauwend en geil.” ★★★ VPRO Cinema

“Rodríguez zegt het patriarchaat de wacht aan, zonder ook maar een seconde didactisch te worden.” – Het Parool

“De film is een schitterend gefotografeerd, verbeeldingsrijk, droomachtig portret van eenzame plattelandsvrouwen.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.