Desiree

Felix de Rooys black cinema-debuut over een eenzame vrouw die in een sekte belandt

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Wij vinden het belangrijk de films van Felix de Rooy online beschikbaar te stellen, zodat heel Nederland kennis kan maken met zijn kunstzinnig erfgoed. Helaas zijn de films niet goed bewaard gebleven, waardoor de beelden van mindere kwaliteit zijn dan gewenst.

De eenzame Desiree (sterke rol van Marian Rolle) belandt in de klauwen van een sekte. Ze wordt verliefd op een man buiten de sekte en raakt zwanger. Wanneer de man door Desiree zijn baan verliest, verlaat hij haar. De sekteleider acht het kind onrein omdat het verwekt is door een ongelovige, waarna de vrouw een rigoureus besluit neemt.

Felix de Rooy baseerde zijn film op een berichtje dat op nieuwjaarsdag 1980 in New York de kranten haalde, over een vrouw die haar kind in een brandende oven stopte om de duivel uit te drijven. Hij bewerkte het nieuwsbericht eerst als monoloog, opgevoerd op het toneel onder regie van De Rooy, en daarna maakte hij er zijn filmdebuut mee – een film van een rauwe kracht.

Felix de Rooy (1952) is een filmmaker uit Curaçao die ook actief is als acteur, beeldend kunstenaar, theatermaker en verzamelaar. Veel jonge makers in Nederland en op de Cariben zien hem als belangrijke inspiratiebron. Eye presenteert een overzicht van korte en lange speelfilms van en met Felix de Rooy in het filmtheater.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Felix de Rooy

    Drie films van het Curaçaose multitalent zijn nu te zien bij Pepr

    Bekijk programma