De Slag om de Schelde

Indrukwekkend Nederlands oorlogsdrama van Hollywoodkaliber

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

“Je zou niet zeggen dat deze film in Nederland is gemaakt” was een van de meest gehoorde reacties op dit op-ware-gebeurtenissen-gebaseerde oorlogsdrama. En toch is het zo: deze spannende actiefilm speelt zich in Zeeland tijdens de allesbepalende Slag om de Schelde.
 “Misschien wel de beste Nederlandse oorlogsfilm tot nog toe”

★★★★ Trouw

 


 

November 1944. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.

Centraal in de film staat ‘De Slag om de Schelde’ die in het najaar van 1944 plaatsvond in Zeeland en West-Brabant en waarbij meer dan 10.000 personen het leven lieten. Deze slag, die beslissend was voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog, staat bekend als één van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa. En toch is er door de jaren heen weinig aandacht aan besteed. Deze film brengt daar verandering in.
 


 

“Een meeslepend avontuur” ★★★★ NRC

“Razendsnel verteld en vol met cliffhangers” ★★★★ de Volkskrant

“De toon is aangenaam genuanceerd en onsentimenteel” ★★★★ VPRO Cinema

“De beste Nederlandse oorlogsfilm ooit” ★★★★ InDeBioscoop

“Een realistisch, overtuigend geheel” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.