De Dans van Natasja

Laatste film en tragikomedie van Jos Stelling over een onwaarschijnlijke liefde

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Nederlandse regisseur Jos Stelling brak in 1974 door met zijn film Mariken van Nieumeghen, die genomineerd werd voor de Gouden Palm. Een halve eeuw later zegt hij het filmmaken gedag met dit poëtische liefdesverhaal tussen een jongen met autisme en een ex-ballerina.
 “Waardige afsluiter van een indrukwekkende filmcarrière”

★★★ VPRO Cinema

 


 

Daantje is geen doorsnee jongen. Hij leeft in zijn eigen wereld, spreekt nauwelijks en heeft geen vrienden. Zijn ouders vinden het enorm lastig tot hem door te dringen. Maar zijn moeder troost hem met een verhaal over een meisje dat op hem wacht en mooi kan dansen. Eenmaal volwassen is Daantje nog steeds even eigenzinnig. Hij ontmoet Natasja, een ex-ballerina uit Rusland die in tegenstelling tot Daantje een uitgebreide liefdesgeschiedenis heeft. Natasja besluit om terug te keren naar Rusland, waar haar oma nog steeds in een datsja woont ver weg van de bewoonde wereld. En Daantje gaat met haar mee.

De Dans van Natasja is de laatste film van Jos Stelling (Het meisje en de dood, De wachtkamer). Met o.a. Willem Voogd (Mees Kees), Hadewych Minis (Met Mes, De liefhebbers) en Loek Peters (Penoza, Kauwboy, Oorlogsgeheimen).
 


 

“Een ontegenzeglijke charme” ★★★ de Volkskrant

“In fraai zwart-wit gefilmd” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.