De ApenPrins

Visueel verbluffende animatiefilm van de bekroonde Jean-François Laguionie

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Een oude apenprins spoelt aan op de kust van een onbekend land. Hij is gewond en verdwaald, maar wordt gelukkig gevonden door Tom. De jongen neemt hem mee naar huis, zodat zijn ouders de prins kunnen verzorgen. Een schitterend avontuur begint.
 “Een dromerige traktatie”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Tom is als baby te vondeling gelegd en groeit op bij professor Abervrach en Elizabeth, twee slimme, rebelse wetenschappers. Zij wonen op het eiland Nioukos bij een prachtige maar vreemde stad waar iedereen gelooft dat zij de enige bewoners op aarde zijn. Totdat op een dag de oude apenprins Laurent aanspoelt op het strand. Hij komt van een plek ver van Nioukos vandaan, uit het machtige rijk Laankos. Tom ontdekt hem en neemt hem mee naar huis.

Professor Abervrach probeert met de komst van de apenprins de andere wetenschappers ervan te overtuigen dat er meer is dan de stenen stad waar zij wonen. Maar niemand wil hem geloven en de anderen willen koste wat het kost hun eigen denkbeelden in stand houden. De prins loopt groot gevaar. Ondertussen rukt het bos op en overwoekert het de stad.

Ruim twintig jaar na Le château des singes en vijf jaar na Louise en Hiver verschijnt een nieuw meesterwerk van de veel bekroonde regisseur Jean-François Laguionie. Samen met regisseur Xavier Picard creëerde hij een even prachtige als grappige en intelligente film voor jong en oud, met schitterend kleurgebruik en een delicate animatiestijl. Een doordacht verhaal dat stemt tot nadenken, zonder moraliserend te zijn.
 


 

“Schitterende film die licht aan grote thema’s raakt.” ★★★★ NRC

“Een uitgebalanceerd en aansprekend geheel, met afwisselend serieuze, spannende en vermakelijke situaties. Ook niet zwart-wit of moraliserend, en met een betrekkelijk kalm tempo is er gelegenheid genoeg om je ogen uit te kijken.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.