Dark waters

Ontdek de duistere kant van milieuvervuiling, corporate macht, en de strijd voor gerechtigheid

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

Dark Waters vertelt het schokkende en waargebeurde verhaal van advocaat Robert Bilott (Oscar genomineerde Mark Ruffalo) die het in zijn eentje opneemt tegen een van de grootste chemiebedrijven ter wereld.
 “Ingetogen, maar indrukwekkende film”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

Bilott is net partner geworden bij een prestigieus advocatenkantoor. Als bedrijfsadvocaat voor grote chemiebedrijven heeft hij zijn sporen verdiend en zijn toekomst en die van zijn gezin veilig gesteld. Maar wanneer hij benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict. Kan hij het duistere verband tussen een groot aantal onverklaarbare sterfgevallen en een van de grootste bedrijven ter wereld verklaren?

In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott een klacht in tegen het vervuilende DuPont. Het is het begin van een 15 jaar durend gevecht tegen het chemieconcern, waarbij hij niet alleen zijn carrière op het spel zet, maar ook zijn relatie met Sarah (Oscar winnares Anne Hathaway) en zijn gezondheid zwaar op de proef stelt.
 


 

“Belangrijke en ijzingwekkende thriller die je heel kalmpjes de rillingen bezorgt” ★★★★ de Volkskrant

★★★★ NRC

“Beeldschoon gefilmd” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Regie Voorafjes

    Maak je klaar voor nieuw werk van gerenommeerde regisseurs met hun eerdere films

    Bekijk programma