Dag van de Korte Film – hoofdprogramma

Vijf korte films van eigen bodem gebundeld in een programma

Deze film is niet meer beschikbaar

Op de kortste dag van het jaar, 21 december, vieren we De Dag van de Korte Film. Vijf korte films van eigen bodem zijn gebundeld in een speciaal samengesteld filmprogramma.

Korte Kuitspier
Victoria Warmerdam, NL 2019, fictie, 13’
In deze absurdistische komedie komt Anders – die zichzelf als een bovengemiddeld lange dertiger beschouwd – erachter dat de rest van de wereld hem totaal anders ziet. Na de kleinerende opmerkingen van de bakkersvrouw of de plaagstoten van de kantoorcollega’s op kantoor is in ieder geval zo klaar als een klontje dat de situatie voor hem allesbehalve grappig is. Winnaar van onder andere Best Short op de Roze Filmdagen en Best Comedy Short op Mexico International Film Festival.

Intermission Expedition
Wiep Teeuwisse, NL 2019, animatie, 8’
Gedurende een zonnige vakantie, hebben een groep toeristen moeite om hun drukke stadsleven los te laten en de afwezigheid van dagelijkse taken laat ze in een oncomfortabele en beangstigde plek achter. De film ging in wereldpremière op Annecy International Animation Film Festival en won Best Independent Animator op Florida Animation Festival.

Zeepaard
Natalie Bruijns, NL 2019, fictie, 21’
Wanneer Dana een klein lichtstipje ziet flikkeren in haar baarmoeder moet ze de realiteit onder ogen zien. Ze is zwanger. Dana besluit haar zwangerschap te beëindigen. Op de dag van haar abortus ontmoet Dana vrouwen die elk de procedure op hun eigen manier ervaren.

See Me
Patty Stenger en Yvonne Kroese, NL 2020, animatie, 8’
Als niemand je ziet staan – zelfs je bloedeigen moeder niet – ga je vanzelf anders naar de dingen kijken. In de fantasie van een klein meisje worden de benen van de volwassenen dan houterige takken en een schoothondje een monster. En die vis op die sandwich blijkt stiekem nog gewoon in leven. Winnaar van een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival 2020.

Short Trip
Cassandra Offenberg, NL 2020, documentaire, 25’
Een groep jonge vrienden heeft een van hun beste vrienden verloren, terwijl zij zichzelf als onsterfelijk zien. Gedurende een korte trip verkennen ze elke aspect van het leven. Maar hoe resoneert deze harde confrontatie met de dood zich in hun leven? Tijdens Go Short 2020 kreeg de film een special mention in de competitie voor Best Dutch Short.

De dag van de korte film is inmiddels een begrip in een groot aantal Europese landen en wordt in Nederland georganiseerd door EYE, Go Short en Nederlands Film Festival.


Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.