Crimes of the Future

Bejubeld regisseur David Cronenberg is terug met deze sci-fi body horrorfilm

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In een dystopische toekomst past het DNA van de aardse bevolking zich steeds meer aan zijn kunstmatige en vervuilde omgeving aan. Hygiënische praktijken zijn inmiddels overbodig en het voelen van pijn lijkt verleden tijd.
 “Koning van de body horror is terug”

★★★★ NRC

 


 

Performancekunstenaar Saul Tenser omarmt deze evolutie en laat nieuwe organen groeien in zijn lichaam. Die organen verwijdert hij vervolgens operatief met zijn partner Caprice in hun provocatieve optredens.

Regisseur David Cronenberg (Crash) verkent met zijn nieuwste film ideeën uit het transhumanisme, een filosofische stroming waarin technologie wordt gezien als een middel om de door de natuur opgelegde menselijke beperkingen te doorbreken. Léa Seydoux (La vie d’Adèle), Kristen Stewart (Spencer) en Viggo Mortensen (Green Book) vervullen de hoofdrollen in deze langverwachte sci-fi body horrorfilm. Crimes of the Future beleefde dit jaar zijn wereldpremière tijdens Cannes filmfestival, waar bleek dat een sterke maag geen overbodige luxe is tijdens het bekijken van deze film.
 


 

“Kritiek op een exhibitionistische wereld” ★★★★ de Volkskrant

“Actueel en provocerend” ★★★★ VPRO Cinema

“Unheimisch, prikkelend, intellectueel en af en toe zelfs aandoenlijk” ★★★★ Cinemagazine

“Het is verrassend goed te verdragen, vanwege het overduidelijke plezier dat de personages beleven aan hun verminkingen.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.