NFF Debuutcompetitie: compilatie korte films

Geniet in één keer van vijf krachtig korte films uit de NFF Debuutcompetitie

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Voorafgaand kijk je naar een korte inleiding van Claire van Daal, hoofd programma bij het NFF.

De NFF Debuutcompetitie geeft het podium (of eerder het grote witte doek) aan makers die voor het eerst een korte film, documentaire of speelfilm maakten. Wij bundelen enkele van de korte films in deze compilatie. Zo zie je vijf korte debuutfilms in één klap.

1. Berenklauw – Thijs Bouman – 16′
Nederlands gesproken, niet ondertiteld
De negenjarige Sven baalt als een stekker wanneer hij tijdens het opstaan merkt dat er geen stroom in huis is. Hij zou die avond met zijn vriendjes de voetbalwedstrijd van Nederland tegen Ivoorkust kijken. Maar hij baalt nog meer wanneer hij erachter komt dat zijn moeder de rekeningen niet kan betalen. Dus gaat hij op zoek naar een manier om de stroom weer aan de praat te krijgen.

2. It’s Nice in Here – Robert-Jonathan Koeyers – 16′
Let op: deze film is Engels gesproken en niet ondertiteld
Ingezonden voor de Oscars. Genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste Korte Film
Aan tafel zitten Imani en David. Twee mensen die allebei betrokken waren bij de vermoorde Crimson. De een was zijn beste vriendin, de ander de politieagent die hem doodschoot. In deze geanimeerde korte film hoor je twee kanten van hetzelfde verhaal en wordt de subjectiviteit van onze herinneringen in vraag gesteld.

3. De Ontmoeting: Back – Yazan Rabee – 7′
Arabisch gesproken, Nederlands ondertiteld
Stap in de schoenen van een persoon op de vlucht, rennend door de straten van de onveilige stad die waaruit je probeert te ontsnappen. En op je hielen zit de geheime politie die jou koste wat het kost probeert in te halen. Met archiefmateriaal en geënsceneerde beelden stelt Yazan Rabee in deze documentaire de vraag waar de angst voor het regime begon.

4. De Ontmoeting: Kooi – Rumi Kaul – 7′
Nederlands gesproken, Engels ondertiteld.
De dynamiek van groepsdruk onder tienerjongens staat centraal in deze aangrijpende korte film. Omar is het gewend om op te boksen tegen zijn stoere vrienden in de voetbalkooi, maar wanneer zijn normaal zo lieve broertje de kooi in komt en helemaal verhardt, merkt Omar pas op hoe hard hij zich steeds moet bewijzen.

5. Diafonie – Selle Sellink, Mirjam Debets – 8′
Nederlands gesproken, niet ondertiteld
In de kakofonie van de pandemie vonden mensen rust in symfonie en harmonie. Je volgt drie verhalen, mooi geanimeerd in een korte film, over mensen die zich in de coronapandemie tot muziek keerden om verlichting en ontsnapping te vinden.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.