Competencia Oficial

Satirisch drama over de glamour en gekheid van de filmwereld met een Spaanse topcast

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Een film mét Spanjes grootste acteurs, óver grote Spaanse acteurs. De lijn tussen feit en fictie lijkt niet altijd even duidelijk in dit over-the-top, komisch en satirisch drama met Penélope Cruz, Antonio Bandeiras en Oscar Martínez.
 “Meer satire dan simpelweg komedie”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

In de hoop op eeuwige roem heeft een miljardair zijn zinnen gezet op het maken van een filmhit en hiervoor stelt hij een all-star team samen. Hij huurt de beroemde filmmaker Lola Cuevas in om het ambitieuze project in goede banen te leiden. Daarbij worden er twee grote acteurs met nog grotere ego’s geregeld: Hollywood hartenbreker Félix Rivero en de grensverleggende theateracteur Iván Torres. Beiden zijn legendarisch, maar bepaald niet de beste vrienden.

Lola stelt ze ter voorbereiding op de draaidagen in een reeks steeds excentriekere uitdagingen op de proef. Hierbij worden Felix en Iván met zowel elkaar als hun eigen prestaties geconfronteerd en is het maar de vraag of er nog iemand overblijft als de camera’s straks echt beginnen te draaien.
 


 

“Scherpe dialogen worden afgewisseld met ronduit bizarre situaties.” ★★★ NRC

“Met zichtbaar plezier omarmen de drie hoofdrolspelers het acteergegoochel én het spel met het eigen imago.” ★★★ de Volkskrant

“Dankzij de vlotte komische timing van de filmmakers en drie hoofdrolspelers die er vol voor gaan, valt er genoeg te genieten.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.