Colette

De Franse belle-époque-auteur Colette wordt glansrijk vertolkt door Keira Knightley

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Parijs in de belle-epoque, een droom voor menig kunstliefhebber. Alleen niet als je vrouw bent, zo blijkt uit het waargebeurde verhaal van Colette, een bestsellerauteur die onder haar de naam van haar man moest schrijven. Maar in het vrije Parijs leert ze al snel voor zich op te komen.
 “Een allesbehalve stijf kostuumdrama”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Het waargebeurde verhaal van Colette begint wanneer ze als simpel plattelandsmeisje rond 1900 als jonge bruid van de beroemde, maar berooide schrijver Henri ‘Willy’ Gauthier-Villars haar entree maakt in de Parijse high society. Verveeld met haar nieuwe bestaan schrijft ze dagboeken vol met haar seksuele fantasieën, die uiteindelijk onder Willy’s naam gepubliceerd worden als de novellereeks Claudine. De sensuele verhalen zijn een hit, en Willy en Colette groeien uit tot het bekendste koppel van Frankrijk. Tot Willy haar op een dag verraadt.

Colette vertelt het fascinerende levensverhaal van één van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk die het preutse land op zijn kop zette met haar sexy novelles. Keira Knightley speelt de hoofdrol in deze nieuwe film van Wash Westmoreland (Still Alice). Het scenario schreef Westmoreland samen met Richard Glatzer, zijn wijlen echtgenoot en tevens co-regisseur van Still Alice.
 


 

“Frivole camp uit het fin de siècle” ★★★★ NRC

“Sterk emancipatoir getinte kostuumfilm” ★★★ VPRO Cinema

“De film is een oeuvre d’amour, dat staat buiten kijf.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.