Charcoal

Een hoop zwarte humor in deze Braziliaanse thriller over een arm plattelandsgezin

Bekijk de film voor €8,99 Bekijk later

Nu ook te zien in het filmtheater.

Wat doe je als je financieel aan de grond zit, je man zijn zorgen verdrinkt en je inwonende vader niet zelfstandig meer kan leven? De Braziliaanse Irene kiest voor een radicale side hustle: ze vervangt haar oude vader met een Argentijnse misdadiger die zich tegen een financiële vergoeding verborgen houdt in haar huis. Een recept voor rampspoed en het uitgangspunt van Charcoal, een met zwarte humor doordrenkte thriller uit Brazilië.
 “Traag smeulende zedenschets met een luguber soort absurdisme”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

Op het Braziliaanse platteland worstelt Irene met een spiraal van tegenslagen: haar man Jairo verdrinkt zijn zorgen na het verlies van zijn baan; haar zoon Jean deelt zijn kamer met zijn zieke opa Firmino, die na een beroerte niet meer kan lopen, praten of ademen zonder zuurstof; en de financiële lasten zijn verstikkend. Volgens een gezondheidswerker lijkt de oplossing voor de hand te liggen: euthanaseer die oude Firmino en neem een nieuwe onderhuurder in huis die het gezin financieel kan ondersteunen. Die nieuwe huurder is Miguel, een Argentijnse misdadiger die zijn eigen dood in scène heeft gezet en een tijdje onder de radar moet blijven. De nieuwkomer stort het gezin in volledige chaos.

In 2018 gooide de Braziliaans regisseur Carolina Markowicz hoge ogen met haar korte film The Orphan, waarmee ze onder andere de Queer Palm van het filmfestival van Cannes won. Charcoal is haar eerste lange speelfilm; een doordachte thriller waarin ze met een hele hoop zwarte humor de sluipende invloed van geweld, religie en hypocrisie op onze levens en lichamen belicht.
 


 

“Toont vermakelijk broeierig de relatie tussen gevluchte drugsbaron en zijn opvanggezin” ★★★ de Volkskrant

“Eigenzinnige galgenhumor” – Het Parool

“Verrassende plotwendingen” ★★★1/2 Cinemagazine

“Heerlijke komische vondsten” – de Filmkrant

“Tremendous thriller” ★★★★ The Guardian

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.