Carol

Beeldschoon drama over de verboden liefde tussen twee vrouwen in de jaren 50

Bekijk de film voor €4,99

Net uit het filmtheater.

Nog 3 dagen beschikbaar

New York, begin jaren 50. Therese Belivet werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk. De vonk slaat onmiddellijk over en als de onschuld van hun eerste ontmoeting vervaagt, wordt hun verbondenheid dieper.
 “Aangrijpend, opwindend en superieur melodrama”

★★★★★ VPRO Cinema

 


 

Wanneer Carols verhouding met Therese aan het licht komt, neemt Carols echtgenoot wraak door haar geschiktheid als moeder aan te vechten. Carol en Therese voelen zich gedwongen de situatie te ontvluchten en ondernemen een spontane reis door Amerika. Een onverwachte gebeurtenis gooit allebei hun levens overhoop.

Gebaseerd op de destijds geruchtmakende bestseller van Patricia Highsmith, “The Price of Salt” (1952), auteur van ook “Strangers on a Train” en “The Talented Mr Ripley.” Carol ontving nominaties voor maar liefst 6 Oscars, 5 Golden Globes en 9 BAFTA’s.
 


 

“Mede door de perfecte aankleding worden de jaren vijftig in Carol schitterend tot leven gebracht, maar het kloppende hart is de onmogelijke liefdesverhouding.” ★★★★★ Het Parool

“Cate Blanchett op haar best in intens liefdesverhaal Carol” ★★★★ AD

“Het grootste compliment dat je een filmmaker misschien kunt geven, is dat hij ook het levenloze tot leven brengt.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Roze Zomer

    Geniet elke week van een nieuwe speciaal geselecteerde LHBTI-film op Picl

    Bekijk programma