Carmina Burana

Carl Orffs muzikale meesterwerk door de Nationale Opera en Ballet van Oekraïne

Bekijk de film voor €8,99 Bekijk later

Nu ook te zien in het filmtheater.

Een bijzondere registratie van het wereldberoemde muzikale meesterwerk Carmina Burana van Carl Orff, uitgevoerd door het meer dan 100 mensen tellende Nationale Opera en Ballet van Oekraïne. Met stersolisten Alina Tkachuk, Bohdan Panchenko en Oleksandr Prokopovych in de hoofdrollen.

Deze voorstelling werd opgenomen op 16 april 2023 in het Nieuwe Luxor in Rotterdam. Het was een historisch optreden: voor de eerste keer sinds de Russische invasie kwam een staatsensemble uit Oekraïne naar West-Europa voor een serie optredens. Deze versie van Carmina Burana werd speciaal voor en met inwoners van Odessa gemaakt. Deze kosmopolitische stad met zijn bewogen geschiedenis heeft eenzelfde monumentale en tijdloze kracht als de overweldigende, soms totalitair klinkende muziek van Orff.

De wereldpremière van de opera vond plaats in Odessa in Oekraïne in februari 2020, en was een groot succes. Ondanks de pandemie en de oorlog in Oekraïne is de Nationale Opera en Ballet van Oekraïne blij dat ze via deze opname een nog groter publiek wereldwijd kunnen bereiken.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.