Captives

Waargebeurd verhaal over de geheimen en paranoia in communistisch Hongarije

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

In de vroege ochtend gaat de deurbel bij de familie Gál, die in 1951 in Boedapest woont. Een slecht teken, want vaak betekent zo’n vroeg belletje dat de communistische geheime politie voor de deur staat.
 “Spannende en vermakelijke pastiche over de menselijke aard”

★★★ VPRO Cinema

 


 

In het Boedapest van 1951 heb je twee keuzes: je gaat bij de communistische partij, of de partij komt bij jou. Wanneer de communistische geheime politie bij de familie Gál op de stoep staat, wordt het gezin niet gedeporteerd, maar trekken de agenten trekken bij ze in. Niemand mag het huis nog verlaten, zelfs de bezoekers die langskomen niet. Dagen gaan voorbij zonder enige uitleg en de situatie wordt steeds absurder naarmate geheimen, leugens en paranoia in het appartement beginnen te ontrafelen.

Een ongelooflijk maar waargebeurd verhaal van regisseur Kristóf Deák, die in 2017 een Oscar ontving voor zijn korte film Sing. Met de juiste dosis humor, snijdt hij in Captives een zwaar thema aan.
 


 

“Roept kundig een toenemend gevoel van beklemming op” ★★★ de Volkskrant

“Je blijft gefascineerd kijken” ★★★ NRC

“De slim gedoseerde en mooi opgebouwde spanning wordt regelmatig speels onderbroken met kleine, slimme momenten van humor.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.