Camino

Zelfportret dat stap voor stap de tocht naar Santiago de Compostella vastlegt

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Martin de Vries besluit de Camino te gaan lopen, de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Zonder noemenswaardige voorbereiding legt hij de tocht van 1600 kilometer af in bijna zeventig dagen: stappend van Le Puy-en-Velay in midden-Frankrijk naar Noordwest-Spanje.
 “Hoe langer hij wandelt, hoe beter Camino wordt”

Het Parool

 


 

“Alles in me zei dat ik het moest doen,” aldus de hoofdpersoon, regisseur én cameraman van deze documentaire. Het resultaat: een zomers, ontroerend en wonderbaarlijk zelfportret over de wereldberoemde wandeltocht naar Santiago de Compostella, die jaarlijks honderdduizenden mensen afleggen. De Vries neemt de kijker mee langs wonderschone paden en landschappen. Tijdens het wandelen filmt hij zichzelf, zijn voeten, zijn schaduw, het pad, de velden en de bossen.

Stap voor stap probeert hij uit te vogelen waarom hij dit avontuur is aangegaan. Centraal staat de wandeling, ontmoetingen met medewandelaars en overnachtingen zijn zeldzaam in beeld. Hij levert een onopgesmukt verslag over de lusten en de lasten van de pelgrimstocht: van het prachtige ochtendlicht en gefluit van vogels tot zelftwijfel en ontstoken blaren.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.