Call Jane

Actuele en nodige film over abortus, met Elizabeth Banks en Sigourney Weaver

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De timing van dit drama over de nood voor een abortusregeling kon niet beter komen in de VS. De levens van talloze vrouwen worden bedreigd doordat de legalisering van abortus wordt teruggeschroefd. Waarom dit een fout is bewijst deze aangrijpende film.
 “Boeiende materie, duidelijk met bezieling gemaakt”

★★★ VPRO Cinema

 


 

Joy, een huisvrouw in Chicago in de jaren 60, is zwanger en verheugt zich op haar tweede kind. Maar haar roze wolk wordt overschaduwd door het nieuws dat deze zwangerschap haar eigen leven serieus in gevaar brengt. Omdat de reguliere dokters haar niet willen helpen, wendt ze zich tot ‘The Janes’, een geheime groep vrouwen die onder leiding van de charismatische Virginia alles riskeert om vrouwen als Joy hun eigen keus te kunnen laten maken. De vrouwen redden hiermee Joy’s leven en deze ingrijpende gebeurtenis wakkert bij haar de ambitie aan om zelf ook andere vrouwen te helpen hun eigen lot te bepalen.

Call Jane is de nieuwe film van de Oscargenomineerde Phyllis Nagy die het scenario voor Carol schreef. De hoofdrollen worden vervuld door steractrices Elizabeth Banks en Sigourney Weaver.
 


 

“Gedragen door goed spel van Weaver en vooral Banks” ★★★ de Volkskrant

★★★ NRC

★★★ Trouw

“Sigourney Weaver is heerlijk als doorgewinterde verzetsbikkel” ★★★ FilmTotaal

“Een film die het vooral van zijn vakmanschap moet hebben. Van het evenwichtig tempo en verzorgde scenario, het acteren, de aandacht voor details.” ★★★1/2 Cinemagazine

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.