Buddy

Hartverwarmende film over onmisbare hulphonden van Heddy Honigmann

Deze film is niet meer beschikbaar

Een gegarandeerde tranentrekker over onmisbare hulphonden en hun liefhebbende baasjes.

In Buddy vertelt documentairemaker Heddy Honigmann het verhaal van zes bijzondere honden die onmisbaar zijn voor hun eigenaars. Ze zijn speciaal opgeleid om hen te helpen in het leven dat niet altijd makkelijk is.

Hulphond Kaiko helpt Erna bijvoorbeeld met uitkleden en keert haar ’s nachts om in haar bed, omdat ze daar zelf niet de kracht voor heeft. Utah is een onvoorwaardelijke vriend voor de autistische jongen Zeb. Ze wijst hem nooit af, zoals de kinderen in de buurt wel hebben gedaan. Ook Hans vertrouwt volledig op zijn grote liefde, geleidehond Missy. En de rebelse Annebel gaat nergens heen zonder Kay, haar kameraad en ‘verpleger’ die over haar waakt als de pijn overweldigend wordt.

Hulphond Makker is als enige al met pensioen. Jarenlang bracht hij de blinde, koppige Edith overal naartoe. Nu zijn ze allebei oud, maar nog steeds onafscheidelijk.

‘Aan het eind van de film voel je je bevoorrecht, dat je in anderhalf uur deelgenoot mocht worden van zo veel bijzondere (honden)levens’ ★★★★ Volkskrant

‘Ook als poezenmens val je voor zoveel hondenhartstocht’ ★★★★ Trouw

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.