Broker

De nieuwste Kore-eda is een bitterzoete komedie over twee babymakelaars in Korea

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Voor zijn nieuwste film maakte de Japanse grootmeester een uitstapje naar Korea, waar twee ‘babymakelaars’ goed geld verdienen aan het stelen van ter vondeling gelegde baby’s. Wederom een prachtig menselijk drama van Kore-eda, dat pijnlijk maar ook heel humoristisch is.
 “Meesterlijk scenario en een fantastische cast”

★★★★ NRC

 


 

Sang-hyeon en Dong-soo zijn twee Koreaanse babymakelaars, die een lucratieve business runnen door ter vondeling gelegde baby’s te stelen en vervolgens aan te bieden op de adoptiemarkt. Wanneer moeder So-young terugkomt op de beslissing om haar baby af te staan, ontdekt ze de twee mannen en hun illegale praktijk. Overspoeld door gevoelens van zowel moederliefde als wanhoop, besluit ze mee te helpen bij de zoektocht naar geschikte ouders voor haar kind. Ondertussen zitten de rechercheurs Soo-jin en Lee ze op de hielen…

Met Broker verfilmt Gouden Kalf winnaar Kore-eda opnieuw zijn geliefde thema’s: kinderen die in de steek worden gelaten en gebroken gezinnen, zoals ook het onderwerp van zijn eerdere meesterwerken Nobody Knows (2004), Like Father, Like Son (2013) en Shoplifters (2018). Broker ging in première in Cannes, waar de film werd bekroond met de prijs voor Beste Acteur (Song Kang-ho, bekend van Parasite).
 


 

“Bitterzoet familiedrama van de Japanse grootmeester” ★★★★ VPRO Cinema

“Melancholisch en komisch” ★★★★ de Volkskrant

“Sentimenteel wordt het nooit, wel heel gevoelig” ★★★★ Trouw

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.