Breaking Social

Prikkelende docu met Rutger Bregman waarin burgers het opnemen tegen corruptie

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Werk hard, speel volgens de regels en je wordt beloond, toch? Nou, niet helemaal. In de hoopvolle film Breaking Social volgt docu-veteraan Fredrik Gertten (Push, Bikes vs Cars) activisten die wereldwijd in opstand komen tegen sociale ongelijkheid en corruptie. Met bijdragen van Rutger Bregman (‘De meeste mensen deugen’) en de Amerikaanse auteur Sarah Chayes.
 “Eén ruw, filosofisch, speculatief, hoopvol superbetoog”

– NRC

 


 

Samenlevingen zijn gebaseerd op het idee van een sociaal contract: we betalen allemaal netjes belasting om er allemaal op vooruit te gaan. Maar de realiteit is anders. Winst wordt via belastingparadijzen weggesluisd en de grond wordt leeg geboord zonder dat de samenleving daar iets voor terugkrijgt. Fredrik Gertten toont ons hoe corruptie en ongelijkheid een globaal probleem is. Van een vermoorde onderzoeksjournalist in Malta tot een waterloze rivier in Chili. Maar het omslagpunt is bereikt. Wereldwijd komen activisten in opstand. Ze vertellen ons wat hen dat deed besluiten, maar ook hoe ze worden tegengewerkt. Kan het tij worden gekeerd?

Breaking Social laat ons nadenken over de bouwstenen van onze samenleving en probeert een zaadje hoop te planten in ieder van ons. Meer pakkende, boeiende, meeslepende, échte verhalen zien? Bekijk onze documentaire selectie.
 


 

“Een boeiende documentaire” ★★★ de Volkskrant

“Soepele documentaire met mooie persoonlijke verhalen” ★★★★ FilmTotaal

“A stunning, multi-dimensional, global overview of the current social situation” – Modern Times

“Het sterkste punt van de film is de strijd van gemarginaliseerde groepen die op gelijke voet wordt behandeld met wereldwijde economische onrechtvaardigheid en de klimaatcrisis.” – de Filmkrant

  • Still van de documentaire Breaking Social

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.