Böse Spiele Rimini Sparta

Mistroostig, intrigerend en omvangrijk familieportret van Ulrich Seidl

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Er is geen trailer voor deze film. Je ziet hier de trailer van Sparta.

Deze film is een extra dag toegankelijk. In plaats van 48 uur krijg je na aankoop 72 uur toegang.

Provocerende Oostenrijkse regisseur Ulrich Seild (Paradies: Liebe) combineert Rimini en Sparta in een uitgebreid familieportret van twee aan wal geraakte mannen van in de veertig. Seidl verweeft twee schrijnend lelijke werelden op de meest intrigerende manier.“Weinig vrolijk, maar wel met mededogen”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Richie Bravo en Ewald reizen naar huis voor de begrafenis van hun moeder. Ze brengen ook een bezoekje aan hun dementerende vader die deuntjes uit de Hitlerjugend neuriet. Het is maar een van de manieren waarom Seidl het publiek provoceert. Wanneer hij inzoomt op enerzijds de treurige schlagerwereld van Rimini en anderzijds de dreigende pedofiele neigingen in een Roemeens dorp, blijft hij ons confronteren met de lelijkste kans van de mens.

Böse Spiele – Rimini Sparta brengt de lotgevallen van de twee broers samen in een vertelling waarin achtereenvolgens de focus ligt op Richie die zingt, feest en zijn lichaam verkoopt, Ewald die foto’s maakt van jongetjes maar hen ook een onderkomen biedt weg van geweld.


 

“Seidl heeft een scherp oog voor decors die de geest van de film ademen” ★★★★ Trouw

“Onthutsend en onaangenaam, maar ook levensecht en aangrijpend” ★★★★ VPRO Cinema

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.