Blue Jasmine

Oscarwinnende rol van Cate Blanchett als snobistische miljonairsvrouw

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Met haar rol in Tár behoort Cate Blanchett tot de favorieten voor de Oscar voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol. Die prijs won ze al eerder voor Blue Jasmine, een komisch drama over een vrouw die van extreme luxe beroofd werd en nu op het randje van een zenuwinzinking alles weer moet opbouwen. Maar hoe doe je dat als je nooit zelf hebt moeten werken?
 “Blanchett schittert als een in zichzelf pratend neurotisch wrak”

★★★★ VPRO Gids

 


 

Blue Jasmine is de zesenveertigste speelfilm van de omstreden filmlegende Woody Allen en volgens velen één van zijn beste. Cate Blanchett schittert als de totaal ingestorte Jasmine. Ze leefde tot voor kort tussen de New Yorkse jetset, maar nu haar frauduleuze en overspelige echtgenoot (Alec Baldwin) in de bak zit, heeft ze geen cent meer te besteden. Desondanks vliegt ze business class naar San Francisco om een tijdje op krachten te komen bij haar zus Ginger, die in alles haar tegenpool is. De nuchtere Ginger stimuleert Jasmine om wat van haar leven te maken en een baan te zoeken of een opleiding te gaan volgen, maar Jasmines zoektocht naar geluk drijft beide zussen tot het uiterste.
 


 

“Dat Cate Blanchett erin slaagt medeleven en zelfs ontroering op te roepen voor een onverbeterlijke snob – niet het meest sympathieke filmpersonage – bewijst dat zij een actrice van de buitencategorie is.” ★★★★ Het Parool

“An elegant, witty and sophisticated tale” ★★★★ The Guardian

“Beste Woody Allen in jaren” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Picl ♥ Cate Blanchett

    Geen rol is te moeilijk voor deze Australische steractrice met honingzoete stem

    Bekijk programma