Blue Giant

Een bijzondere, energieke ontmoeting tussen Japanse animatie en jazzmuziek

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

Nog 3 dagen beschikbaar

Dat animatie en minutenlange jazzoptredens prachtig samengaan, bewijst Blue Giant. In deze Japanse animatiefilm wil een jongen de allerbeste saxofonist ter wereld worden, maar dat is natuurlijk allesbehalve gemakkelijk. De film is een bewerking van Shinichi Ishizuka’s gelijknamige bekroonde manga en is een must-see voor elke jazzliefhebber, of je nu van animatie houdt of niet.
 “Magistraal animatiesprookje”

★★★★ VPRO Cinema

 


 

Dai Miyamoto’s leven staat op zijn kop op de dag dat hij jazz ontdekt. Dai, een voormalig basketbalspeler op de middelbare school, pakt een saxofoon en begint dag en nacht te oefenen, vastbesloten om een van de besten aller tijden te worden. Hij verlaat zijn saaie geboortedorp om naar de bruisende nachtclubs van Tokio te gaan, maar ontdekt al snel dat het leven van een professionele muzikant niet voor bangeriken is weggelegd. Zijn passie wint het uiteindelijk van de verwaande maar getalenteerde pianist Yukinori, en nadat Dai zijn vriend Shunji heeft overgehaald om drums te leren spelen, starten ze een nieuw jazztrio waarvan het ruige geluid een rauwe energie bevat die al snel de aandacht trekt van het lokale publiek. Maar wat is er nodig om echt groots te zijn?

Blue Giant beleefde zijn Europese première tijdens het recente International Film Festival Rotterdam, waar de film als vijfde eindigde in de ranglijst voor de publieksprijs. Tijdens de première moedigde regisseur Yuzuru Tachikawa het publiek aan om – net als bij een concert – te klappen na de optredens in de film. De score van Blue Giant werd verzorgd door de Japanse jazzmuzikante Hiromi Uehara, die zelf ook geroemd wordt om haar live optredens.
 


 

“Alles in de film ademt jazz” ★★★★ NRC

“Bezielde beleving van jazz” ★★★ de Volkskrant

“Captures the ecstasy of live music” ★★★ The Guardian

“Een intense ervaring” ★★★★ Cinemagazine

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.