Black tea

Verboden liefde, tradities en veel thee, verpakt in een dromerig drama

Bekijk de film voor €8,99 Bekijk later

Nu ook te zien in het filmtheater.

Hoe redt een Afrikaanse vrouw zich in China? In zijn nieuwste film schetst de Mauritaanse regisseur Abderrahmane Sissako (Timbuktu) een fijnzinnig portret van dertiger Aya, die vanuit Ivoorkust verhuist naar de Chinese stad Guangzhou. Zij vindt hier liefde – maar is die liefde bestand tegen de vooroordelen van hun omgeving?
 “Een visueel prikkelende film”

★★★ Cinemagazine

 


 

Alles staat al in kannen en kruiken: Aya staat op het punt te trouwen en haar aanstaande echtgenoot het ja-woord te geven. Maar op het laatste moment verandert ze van gedachten en vertelt ze hem dat hij een betere vrouw verdient. Aya verlaat Ivoorkust en vertrekt naar de Chinese stad Guangzhou, waar ze werk vindt in een theewinkel. De eigenaar, Cai, wordt niet alleen haar baas, maar ook haar mentor die haar de kunst van het theezetten bijbrengt. Terwijl de tijd verstrijkt, groeit hun band en bloeit er een liefde tussen hen op.

Black tea is een onderzoek naar culturele identiteit en een genuanceerd verhaal over menselijke verbondenheid – ongeacht herkomst. De film ging in wereldpremière op het Internationaal Filmfestival van Berlijn, waar de film meedong naar de Gouden Beer in de hoofdcompetitie.
 


 

“Toont een delicate paringsdans tussen de Afrikaanse en Chinese cultuur” ★★★ Trouw

“Betoverend, magisch-realistisch” ★★★1/2 FilmTotaal

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.