Bergman Island

Op een beroemd Zweeds eiland ontvouwt zich een intrigerend liefdesdrama

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Het Amerikaanse stel Chris en Tony werken beiden aan een script voor een nieuwe film. Ze besluiten een zomer lang op werkvakantie richting het Zweedse eiland Fårö te gaan. Maar het pakt allemaal wat anders uit.
 “Verrukkelijk spel met de barre en toch paradijselijke locatie”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Het Zweedse eiland Fårö is een heilige plek voor filmliefhebbers, aangezien de beroemde filmregisseur Ingmar Bergman (1918-2007) op het eiland woonde en werkte. Het koppel hoopt op die iconische plek inspiratie te vinden voor hun nieuwe projecten. Terwijl de zomer voorbijgaat en hun scripts vorderen, verandert de dynamiek tussen Chris en Tony en vervagen de lijnen tussen fictie en realiteit te midden van het wilde landschap.

De Franse regisseur Mia Hansen-Løve maakte eerder o.a. L’avenir en Un amour de jeunesse. Met Bergman Island brengt ze een bescheiden ode aan het werk van Bergman zonder daarbij haar handelsmerk – het semi-biografische aspect in haar werk – te verloochenen. Ze vormde vijftien jaar een film- en liefdesstel met regisseur Olivier Assayas.
 


 

“Fraai ingetogen en semi-autobiografisch liefdesdrama” ★★★★ VPRO Cinema

“Een kleine buiging voor de kracht van verhalen” ★★★★ Trouw

★★★★ NRC

“Met veel inlevingsvermogen toont Hansen-Løve melancholische gevoelens over gemiste kansen, vaag verlangen naar een ander leven en niet gedoofde erotische aantrekkingskracht.” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.