Aurora’s Sunrise

Imponerende animatiedocumentaire over veerkrachtigheid na de Armeense genocide

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Met een mozaïek van prachtige animatie, archieffoto’s en filmbeelden vertelt deze aangrijpende documentaire het verhaal van Aurora Mardigianian. Als vluchteling van de Armeense genocide brak ze door in Hollywood. Daardoor kon ze haar verhaal verspreiden over de hele wereld. Een verhaal dat te vaak vergeten wordt.
 “Maakt veel indruk”

★★★★ de Volkskrant

 


 

De Armeense Aurora Mardigianian is pas veertien jaar oud wanneer ze naar de Verenigde Staten vlucht. Het grootste deel van haar familie is omgekomen in de verschrikkelijk bloederige Armeense genocide en zelf werd ze als slaaf verkocht. Eenmaal in de VS aangekomen trekt ze al snel de aandacht van Hollywood. In 1919 speelt ze de hoofdrol in de stille film Auctions of Souls, gebaseerd op haar eigen leven. De film werd een gigantisch succes en Aurora reist de hele wereld over om haar verhaal te vertellen. Intussen gaan de moordpartijen in Armenië nog steeds door en wordt Aurora bijna verzwolgen door de traumatische herbelevingen.
 


 

“Mardigianian is een ontroerende en intrigerende vrouw. Je wilt alles van haar weten.” ★★★★ NRC

“Het ongelofelijke verhaal van een vrouw die de Armeense genocide overleefde” ★★★★ Trouw

“Innemend” ★★★★ Cinemagazine

“Een grote tragedie laten zien vanuit een heel persoonlijk perspectief: dat blijkt opnieuw goed te werken” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.