At Eternity’s Gate

Willem Dafoe als Vincent van Gogh tijdens zijn laatste levensjaren in Frankrijk

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

Nog 7 dagen beschikbaar

Vincent van Gogh van 37 jaar oud toen hij in 1890 overleed. Een 63-jarige acteur hem laten spelen in een biopic lijkt dan ook gekke keuze. Toch bleek Willem Dafoe perfect voor de rol. In At Eternity’s Gate, geregisseerd door Julian Schnabel, zien we de laatste jaren uit het leven van de gekwelde, maar ook gedreven kunstenaar. Met een fijne cameo van Mads Mikkelsen als priester.
 “Fantastisch gespeeld door Willem Dafoe”

★★★★ NRC

 


 

Wanneer Vincent van Gogh in 1886 verhuist, met als doel door te breken als kunstenaar, leert hij een avant-gardistische groep kunstenaars kennen onder wie Paul Gauguin. Maar Van Gogh stuit alleen maar op nog meer onbegrip en afwijzingen en vertrekt uiteindelijk naar Arles in de hoop een nieuw bestaan te bouwen. In zijn zoektocht naar aanvaarding, verliest Van Gogh zich echter steeds verder in een wereld van ziekte en depressie.

In At Eternity’s Gate gaat regisseur Julian Schnabel (Oscar-winnaar The Diving Bell and the Butterfly) op verkenning naar de worsteling van Vincent van Gogh om te worden begrepen als kunstenaar. Willem Dafoe kruipt in de huid van de legendarische schilder. De ensemble-cast wordt aangevuld door onder meer Oscar Isaac, in de rol van Paul Gauguin, Mads Mikkelsen (Jagten, A Royal Affair), Emmanuelle Seigner en Mathieu Amalrik.
 


 

“Dafoe maakt een onuitwisbare indruk als de gekwelde, maar ook bezielde en gedreven kunstenaar” ★★★★ VPRO Cinema

“De beste Van Gogh-vertolking tot nu toe” ★★★ de Volkskrant

“Fenomenaal spel van de altijd betrouwbare Dafoe” ★★★ Cinemagazine

“Eén van de mooiste dingen aan dit intense en toch ingetogen portret is dat het Vincent dicht genoeg op de huid zit om het duidelijk te maken dat hij gewoon móest schilderen.” – de Filmkrantt

  • Still van de film At Eternity's Gate, waarop Mads Mikkelsen is afgebeeld

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Picl ♥️ Mads Mikkelsen

    Kijk in het kader van The Promised Land deze eerdere rollen van Mads Mikkelsen

    Bekijk programma