Astolfo

In deze komedie van Gianni Di Gregorio gaat het om vriendschap, liefde en lekker eten

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Zelden is het ergens echt te laat voor in het leven. Dat bewijst de Italiaanse regisseur Gianni Di Gregorio maar weer eens met zijn nieuwe zomerse komedie Astolfo, waarin hij (zoals altijd) zelf de titelrol vertolkt. In een pittoresk dorp wordt het leven langzaam tot de essentie teruggebracht: goed gezelschap, liefde en lekker eten.
 “Astolfo charmeert, zeker voor wie in landerige zomersferen is”

★★★ Trouw

 


 

De goedhartige Astolfo, een gepensioneerde professor, wordt uit zijn appartement in Rome gezet. Hij neemt zijn intrek in een oud adellijk maar vervallen paleis, dat het laatste overblijfsel is van zijn familiebezit. Hij is er al tientallen jaren niet meer geweest en bij aankomst blijkt er een zwerver te wonen. Hij mag blijven en al snel wordt het duo vergezeld door een gepensioneerde kok en een jonge klusjesman. Wanneer zijn neef langskomt en hem voorstelt aan Stefania, een charmante vrouw van zijn eigen leeftijd, wordt Astolfo verliefd en worstelt hij met zijn gevoelens. Aangemoedigd door zijn trouwe groep zet Astolfo een moedige stap en leert hij dat het nooit te laat is voor de liefde.

Op zijn zestigste maakte de Gianni Di Gregorio zijn regiedebuut met het droogkomische Pranzo di ferragosto (2008), dat in Venetië werd uitgeroepen tot Beste Debuut. Ook voor Astolfo schreef hij het scenario, regisseerde hij de film én nam als acteur de hoofdrol voor zijn rekening. Hij is te zien samen met actrice Stefania Sandrelli, die in 2005 op het Film festival van Venetië de Gouden Leeuw ontving voor haar oeuvre.
 


 

“Steeds haalt Di Gregorio vakkundig de angel uit het drama, door dat te laten oplossen in een komische noot” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.