Annie Colère

Laure Calamy schittert in deze strijd voor vrouwenrechten in de jaren 70 in Frankrijk

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Dit Franse drama speelt zich weliswaar in de jaren 70 af, anno 2023 is het onderwerp nog pijnlijk actueel. Met een bijzonder innemende rol van Laure Calamy toont Annie Colère het belang van een veilige abortuspraktijk, seksuele voorlichting en de feministische strijd van toen.
 “De solidariteit tussen abortusactivisten wordt indrukwekkend in beeld gebracht”

★★★★ de Volkskrant

 


 

Aan de vooravond van de invoering van de Franse abortuswet zien we hoe vrouwen zelf het heft in de hand namen om verantwoord en veilig abortussen uit te kunnen laten voeren. In landelijk Frankrijk in 1974 wordt Annie, een werkende moeder van twee kinderen, opnieuw zwanger, maar deze keer is het niet gepland. Aangezien abortus illegaal is, heeft Annie niet veel opties om er wat aan te doen, tot ze de Beweging voor de Vrijheid van Abortus en Anticonceptie leert kennen. Deze actiegroep biedt praktische hulp aan vrouwen en verspreidt kennis en informatie. Annie wordt al snel in hun midden opgenomen en werpt zich in de strijd voor de aanpassing van de abortuswet. Ze leert een wereld kennen van vriendschap en betrokkenheid, warmte en genegenheid.

Annie Colère laat zien dat je samen voor verandering kunt zorgen. Met een glansrol van Laure Calamy (Antoinette dans les Cevennes, Dix Pour Cent). Op het Filmfestival van Locarno won regisseur Blandine Lenoir de Variety Piazza Grande Award.
 


 

“Een kalm, zachtmoedig drama met een ferme, strijdlustige ondertoon” ★★★★ Trouw

“Een film die weet te raken” ★★★★ Nederlands Dagblad

“Een innemend eerbetoon” – Het Parool

“Laure Calamy zet Annie op indrukwekkende wijze neer.” ★★★1/2 FilmTotaal

“Een pleidooi voor het belang van seksuele voorlichting” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.