Anatomy of Time

In deze meanderende film blikt de Thaise Maem terug op haar leven

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Het verleden blijft het heden altijd achtervolgen. Ook voor Maem die in deze prachtig meditatieve film terugblikt op haar leven. Een verhaal over uithoudingsvermogen, geduld, opoffering en acceptatie van de keuzes die in het verleden zijn gemaakt.
 “Trage, meanderende film over liefde”

★★★ NRC

 


 

Maem is een jonge vrouw op het platteland van Thailand in de jaren zestig. Het is tijd waarin de spanningen van de militaire dictatuur en de communistische rebellen toenemen. Maem wordt het hof gemaakt door twee heel verschillende jonge mannen – een bedaarde riksja-chauffeur die letterlijk aan de kant wordt geduwd door een ambitieuze en meedogenloze legerleider. Vijftig jaar later is de legerleider een in ongenade gevallen generaal geworden. Maem verzorgt haar gewelddadige echtgenoot tijdens zijn laatste dagen en kijkt terug op haar leven vol verlies en gelukkige momenten.

De Thaise filmmaker Jakrawal Nilthamrong putte voor Anatomy of Time uit zijn eigen familiegeschiedenis. Op geraffineerde wijze verweeft de film twee verschillende levensfases van de vrouw. Zijn eerste verhalende speelfilm Vanishing Point won de Hivos Tiger Award op het International Film Festival Rotterdam 2015. Anatomy of Time won de prijs voor Beste Film op Tokyo FILMeX en was onderdeel van de Venice Horizons competitie (filmfestival van Venetië).
 


 

“Onpeilbaar en toch meeslepend” ★★★ de Volkskrant

“Mooi meanderende montage” – Het Parool

“Prachtig rustig en meditatieve vorm van cinema, waarin heden en verleden organisch door elkaar lopen.” – de Filmkrant

“Zet je aan het denken over schuld en vergiffenis gedurende een mensenleven” ★★★1/2 Cinemagazine

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.