Amour

Een onvergetelijke en hartverscheurende ode aan de liefde

Deze film is niet meer beschikbaar

Anne en Georges zijn al op leeftijd. Ze hebben een volwassen dochter en leiden een rustig bestaan in Parijs, waarin hun passie voor muziek nog altijd een hoofdrol speelt.

Dan krijgt Anne een infarct en breekt er een nieuwe fase in hun samenzijn aan. Georges verzorgt haar met al zijn kracht en liefde. Maar hij kan niet voorkomen dat ze verder van hem wegglijdt en raakt zelf ook steeds meer in een isolement.

Van bekroond filmmaker Michael Haneke (Das Weiße Band, Caché), met in de hoofdrol Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva en Isabelle Huppert. Amour won met overtuiging de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes, de Oscar voor Beste Buitenlandse film en de Europese filmprijzen voor Beste Film, Beste Regie, Beste Acteur en Beste Actrice.

“Meesterwerk” ★★★★★ Volkskrant

“Een ode aan de liefde” ★★★★★ NRC

“Geen filmmaker maakt zulke uitgebeende, diep in het menselijke bestaan doordringende cinema” ★★★★★ Het Parool

“Beste film van het jaar” ★★★★★ Algemeen Dagblad

“Een meesterwerk in de vorm van een traan” – de Filmkrant


Ketelhuis Podcast
In aflevering 17 van de Ketelhuis Podcast spreekt Floortje Smit met oud-PvdA-politicus Hedy d’Ancona over Amour. Volgens D’Ancona valt er van alles te leren van deze film: over de liefde op leeftijd, over het belang van eigenliefde, over omgaan met aftakeling, én over het recht om voor je eigen dood te kiezen. Let op! Het gesprek zit vol spoilers.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.