Amor y Matemáticas

Satirische komedie over een huisvader die terugdenkt aan zijn gloriejaren als popster

Houd mij op de hoogte Binnenkort op Picl

Ooit lag de wereld aan zijn voeten als boy band popster, nu is hij een brave huisvader. Terugkijkend op zijn gloriejaren mijmert de dertigjarige Billy: zal hij ooit weer bereiken wat hij toen had? Amor y matemáticas is een satirisch portret van de Mexicaanse middenklasse: welvarende mensen die eigenlijk nooit de stap durven zetten om te doen wat ze écht zouden willen.

Terwijl zijn ambitieuze vrouw bouwt aan haar zakelijke carrière, brengt Billy zijn dagen door met de zorg voor hun pasgeboren baby. Met de komst van de nieuwe buurvrouw Monica, een megafan van Billy’s voormalige boyband, verandert alles. Monica’s bewondering brengt hem terug naar de tijd waarin zijn fans zijn ego streelden. Zijn zelfvertrouwen krijgt een flinke boost en hij duikt weer in zijn muziek. Zijn doel: het voltooien van zijn nooit afgemaakte romantische ballad ‘Amor y matemáticas’.

Amor y matemáticas is de vijfde speelfilm van Claudia Sainte-Luce. Een prachtig geschoten satire, doorspekt met krachtige dialogen en onderhoudende humor. Het is een verhaal dat je confronteert met de constante lokroep van het grote avontuur, terwijl het leven je tegelijkertijd stevig vasthoudt aan het comfort van de alledaagse routine.

  • Still van de film Amor y Matemáticas

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.