American Honey

Deze film is niet meer beschikbaar

Beschikbaar t/m 21 februari 2018

Populaire muziek, drank in overvloed en de blik op oneindig. Een weergaloze roadmovie over losbandige twintigers in het vergeten Amerika.

Regisseur Andrea Arnold vond Sasha Lane op een strand tijdens spring break. Ze vroeg Lane voor de hoofdrol in haar eerste Amerikaanse film en een ster werd geboren. Letterlijk. In American Honey speelt de debuterende actrice Star, een jonge, alleenstaande moeder die zich door een groep losbandige twintigers onder leiding van Jake (Shia LaBeouf) laat verleiden om de vrijheid op te zoeken. Ze laat haar kinderen achter en springt in de auto op weg naar avontuur, rijkdom en de liefde. De Amerikaanse droom lijkt binnen handbereik.

De zwervende jongeren trekken met die gedachte door het land, rondkomend van het aansmeren van tijdschriften. Al feestend passeert de groep motels, woestijnen en middle of nowhere plaatjes. Even proeven ze samen de absolute vrijheid. Al kan deze levensstijl niet voor eeuwig duren. Dat ondervindt Star als ze verliefd wordt op Jake, iets wat niet toegestaan is binnen de groep. Wat haar eerst vrij maakte, sluit haar nu op, maar hoe ontsnap je van een cel zonder grenzen?

‘Boeit van begin tot eind’ ★★★★ Het Parool

‘Rauw-realistische roadmovie’ ★★★★ VPRO Cinema

‘Onvergetelijke trip’ ★★★★ de Volkskrant