Als uw gat maar lacht

De absurditeit spat van het scherm in deze experimentele, zwarte komedie

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

De wereld van Als uw gat maar lacht staat mijlenver van de werkelijkheid. Misschien wel net zo ver als die van de écht superrijken. Amy regisseert een toneelstuk over haar eigen leven van bizarre weelde en schopt daarmee tegen de schenen van haar ouders.

De familie Spijkerberg is absurd rijk, maar ook rijkelijk absurd. De dwaze, patserige vader verzamelt maquettes van historische gruweldaden en rijdt in een veel te dikke auto. Moeder is een voormalige prima donna die zich verzet tegen haar wegkwijnen en plezier haalt uit dure hoedjes. Even bevoorrecht en achteloos wreed is hun dochter Amy, een opstandige maar ook enigszins teruggetrokken tiener met een scherpe pen. Om zich te troosten in haar geïsoleerde bestaan, zet Amy een Kabuki-achtig theater op. Dit dreigt het liefdeloze huishouden te kannibaliseren.

Als uw gat maar lacht is de eerste lange speelfilm van de Nederlandse beeldend kunstenaar en musicus Dick Verdult. Een film die niet terugdeinst voor eigenzinnige vormkeuzes en overdaad en die met een fijn verzadigd kleurenpallet kritisch is op de superrijken.


 

Als uw gat maar lacht is hopelijk niet van het uitstervende soort, maar het is wel het soort film waarvan er nog maar heel (héél) weinig gemaakt worden.” – de Filmkrant

  • Still van de film Als Uw Gat Maar Lacht

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.