Almanak – Vrouwen om van te Houden

Vijf korte films over vrouw zijn vanuit uiteenlopende perspectieven

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Almanak – Vrouwen om van te Houden bundelt vijf compleet verschillende verhalen, allemaal geregisseerd door Stephan Brenninkmeijer, die ingaan op de ervaringen van vrouwen uit verschillende achtergronden en omstandigheden. Een ode aan de veerkracht en moed van vrouwen.

In Last Bus wordt een groep vreemden, gevangen in het midden van een militaire staatsgreep in Zuid-Amerika, gedwongen om hun innerlijke demonen onder ogen te zien terwijl ze worstelen met angst, wanhoop en tegenstrijdige ideologieën.

Burden onderzoekt de complexiteit van relaties tussen partners uit verschillende culturele achtergronden en benadrukt het belang van empathie en begrip in het licht van tegenspoed.

In Vogels navigeren alleenstaande moeder Nina en haar dochter Simone door de uitdagingen van hun familieband wanneer Simone de raadselachtige Charlie ontmoet, wat hun relatie op de proef stelt.

The Knock on the Door volgt de reis van Meike en Ursula om een gezin te stichten en onderzoekt de emotionele complexiteiten en gereedheid van één partner in dit hartverwarmende en prikkelende verhaal.

Alles is Grijs daagt de conventionele voorstelling van heldendom uit door licht te werpen op de menselijke kwetsbaarheden van Nederlandse vrouwelijke verzetsstrijders tijdens gevangenschap.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.