Almamula

Sfeervolle coming-of-age met duister randje op het platteland van Argentinië

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Deels autobiografisch speelt deze broeierige film zich af op het platteland van Argentinië. Daar, diep in de bossen, woont een monster met de naam Almamula, die iedereen die gezondigd heeft komt halen. Als enige queer jongen in het dorp, probeert Nino in contact te komen met het monster. Een prachtig gefilmd verhaal met veel sfeer.
 “Het ziet er beeldschoon uit”

★★★ NRC

 


 

Nadat Nino het doelwit werd van een homofobische aanval, verhuist hij met zijn ouders en zus naar een dorpje op het Noord-Argentijnse platteland. Daar wordt hij niet gehaat, maar wel betutteld. In het christelijke dorp geloven ze dat ze Nino op het goede pad kunnen brengen. Maar de beelden van een halfnaakte Jezus die ze daarbij gebruiken hebben alleen een averechts effect op de puberende jongen.

Nino en zijn zus moeten koste wat het kost het bos vermijden, want daar woont een gevaarlijk en mythisch monster: de Almamula. In de verstikkende hitte van de zomer, waar realiteit en dromen elkaar vervagen, verdwijnt plotseling een jongen uit het dorp. Nino voelt steeds meer aantrekking tot de entiteit in het bos en wordt steeds verder het dorp uit gedreven.
 


 

“De broeierigheid spat ervan af” – de Filmkrant

“Verstikkend spookverhaal” – Het Parool

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.