Almacita di Desolato

Visueel sterk verhaal over de mythologie van Curaçao en de strijd tussen goed en kwaad

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Wij vinden het belangrijk de films van Felix de Rooy online beschikbaar te stellen, zodat heel Nederland kennis kan maken met zijn kunstzinnig erfgoed. Helaas zijn de films niet goed bewaard gebleven, waardoor de beelden van mindere kwaliteit zijn dan gewenst.

Na zijn eerste speelfilm Desiree keerde Felix de Rooy terug naar hun geboortegrond. Zijn tweede film baseerde hij op oude volksvertellingen, waarin een grote rol is weggelegd voor vervloekingen en geesten. In Almacita di Desolato is spiritualiteit verweven met het dagelijkse bestaan.

Tijdens een langdurige droogte gebruikt Solem (Marian Rolle) haar magische krachten om haar dorp te beschermen tegen boze geesten. Ze zorgt ook voor voedsel en zoekt in de wildernis naar eetbare planten. Bij een zoektocht naar eten komt ze een boze geest tegen die haar bezwangert. Solems dorpsgenoten geloven dat haar kracht voortkomt uit haar maagdelijkheid, en als ze baart, verbannen ze haar. Ze begint dan aan een reis om zichzelf te zuiveren en het evenwicht in de wereld te herstellen.

Felix de Rooy (1952) is een filmmaker uit Curaçao die ook actief is als acteur, beeldend kunstenaar, theatermaker en verzamelaar. Veel jonge makers in Nederland en op de Cariben zien hem als belangrijke inspiratiebron. Eye presenteert een overzicht van korte en lange speelfilms van en met Felix de Rooy in het filmtheater.

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Felix de Rooy

    Drie films van het Curaçaose multitalent zijn nu te zien bij Pepr

    Bekijk programma