Alledaagse waardigheid

Ida Does duikt in het werk van antiracisme-pionier Philomena Essed

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

Er is van deze film geen trailer beschikbaar.

Filmmaker Ida Does duikt in het baanbrekende werk van wetenschapper Philomena Essed (Utrecht, 1955), in haar revolutionaire boek ‘Alledaags Racisme’ uit 1984 en de manier waarop ze voor de huidige generatie wetenschappers en activisten een inspiratiebron is.

Met ‘Alledaags Racisme’ trok Essed wereldwijd de aandacht. Door racisme in ons dagelijks leven te ontleden en aan het licht te brengen, heeft ze de weg geëffend voor een intersectionele benadering waarmee we racisme in de samenleving beter kunnen herkennen en uiteindelijk kunnen uitdagen.

Ida Does gaat op een prikkelende reis met gerenommeerde activisten, academici, kunstenaars en de volgende generatie studenten. Door deze gesprekken ontrafelt ze de verstrekkende impact van alledaags racisme en brengt de film de dringende noodzaak tot verandering aan het licht.

De documentaire Alledaagse waardigheid van filmmaker Ida Does is te zien als onderdeel van ons Keti Koti programma, dat gecureerd is door Pepr, het podium voor films van Zwarte makers, vrouwen en makers van kleur.

  • Still van de documentaire Alledaagse waardigheid

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Keti Koti

    In samenwerking met Pepr vieren we de vrijheid en herdenken we de afschaffing van de slavernij

    Bekijk programma