Ali & Ava

Lief, sprankelend en sociaal geëngageerd portret van twee onverwachte geliefden

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Ali is een altijd goedgehumeurde en betrokken huisbaas. Ava is een onderwijsassistent en alleenstaande moeder van vijf. Wanneer de twee elkaar ontmoeten is het meteen magie, maar hun onverwachte connectie wordt overschaduwd door hun bagage uit het verleden.
 “Een van de meest ontwapenende filmverliefdheden van het jaar”

★★★★ NRC

 


 

Veertigers Ali en Ava hebben meteen een klik door hun gedeelde liefde voor muziek, ook al verschilt de smaak van Ali met zijn voorkeur voor heftige Britse punk en hiphop met die van Ava. Er bloeit een relatie op die al snel op de proef wordt gesteld door de sporen van Ava’s eerdere relatie en het ineenstorten van het huwelijk van Ali.

Regisseur Clio Barnard werd voor deze film geïnspireerd door mensen die zij ontmoette tijdens het maken van haar veelgeprezen speelfilms The Arbor en The Selfish Giant. Ali & Ava is een optimistische, romantische film die zich afspeelt in de sobere setting van de voormalige industriestad Bradford. De score met muziek, van The Specials en Bob Dylan tot recente club- en pophits, dragen bij aan de energieke sfeer van de film.
 


 

“Fraai romantisch drama” ★★★★ VPRO Cinema

“Slaagt erin typisch Engels sociaal realisme te vermengen met Romeo en Julia-achtige romantiek” ★★★★ de Volkskrant

“Warmte en tederheid tussen de klinkers van Bradford” ★★★★ Trouw

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.