Aguirre, der Zorn Gottes

Legendarisch meesterwerk over de zoektocht naar El Dorado

Houd mij op de hoogte Deze film is niet meer beschikbaar

Het ambitieuze Aguirre, der Zorn Gottes zette Werner Herzog op de kaart als een ietwat gestoorde, maar visionaire filmmaker. De acteurs kregen net zo veel te verduren als hun personages in dit historische kostuumdrama over een conquistador in de onvergeeflijke natuur van de Amazone.
 “Zulke mooie, overweldigende beelden”

★★★★★ VPRO Cinema

 


 

Een groep Spaanse veroveraars gaat op zoek naar El Dorado, onder leiding van de waanzinnige kapitein Aguirre. Deze ambitieuze film is de archetypische Werner Herzog film over mannen die hun grenzen verleggen en anderen meeslepen in hun poging tot succes. Klaus Kinski, vaste acteur bij Herzogs films maar een terror van een man die de set voor iedereen onveilig maakt, is de onvergetelijke Aguirre, de conquistador die El Dorado wil vinden in het Zuid-Amerikaanse regenwoud. Dit grootse werk laat je de woestheid en de kracht van het tropisch woud ervaren. Woest is ook Aguirre, huiveringwekkend overtuigend gespeeld door Kinski met zijn wijd opengesperde blauwe ogen, en de dreigendde soundtrack met natuurgeluiden en composities van de Duitse krautrockband Popol Vuh.

Herzogs Aguirre, der Zorn Gottes staat in dezelfde lijn als Stanley Kubricks 2001: A Space Odyssey en Francis Ford Coppola’s Apocalypse Now: grote films waarvoor de regisseurs tot het uiterste gingen om ze te realiseren.
 


 

“Het benutten van natuurlijk licht creëert sfeer en emotie in zijn beelden.” – InDeBioscoop

  • Still van de film Aguirre, der Zorn Gottes van Werner Herzog

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Werner Herzog

    Ontdek de eigenzinnige cinema van de legendarische regisseur en cultfiguur Werner Herzog

    Bekijk programma