About Dry Grasses

Gouden Palmwinnaar Nuri Bilge Ceylan tovert het alledaagse om tot een episch verhaal

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

Hete zomers, ijskoude winters, banale levens en toch epische verhalen. Nuri Bilge Ceylan won al eerder een Gouden Palm met Winter Sleep en blijft voor About Dry Grasses in het afgelegen oosten van Turkije. Tussen de ruïnes en dorpse mentaliteit vindt hij daar menselijke verhalen die hij in zijn unieke stijl op het doek tovert.
 “Naar zingeving tastend meesterwerk”

★★★★★ de Volkskrant

 


 

In een afgelegen dorp in Anatolië leeft kunstleraar Samet van dag tot dag. Hij verlangt hartstochtelijk om weer overgeplaatst te worden naar zijn thuisstad Istanboel. Het enige wat hem inspiratie geeft is zijn pientere leerling. Maar die inspiratie wordt door anderen voor iets minder onschuldigs aangezien. Hij komt in aanraking met een lerares uit een naburig dorp, Nuray, een vrouw die door haar politiek activisme een been verloor en Samet zijn leven doet overpeinzen. Geleidelijk verliest Samet de hoop om nog naar de stad terug te keren en moet hij vrede nemen met zijn grimmige leven.

Zoals altijd weet Nuri Bilge Ceylan met About Dry Grasses het alledaagse grootser te maken dan het is, met weidse shots en schitterende acteurs. Merve Dizdar (Nuray) won de prijs voor Beste Actrice op het Filmfestival van Cannes.
 


 

“Een meesterwerk over de complexiteit van het leven” ★★★★★ Trouw

“Gelaagde filmroman met diepgaande thema’s” ★★★★ NRC

“Minutieuze en dichterlijke drama” ★★★★ Cinemagazine

“De symboliek die in de verdovende stilte van de sneeuw ligt kan de onuitgesproken spanningen in de Turkse cultuur perfect vertalen” ★★★★ InDeBioscoop

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • De winnaars van Cannes 2023

    De belangrijkste prijswinnaars van het Cannes Filmfestival 2023 kijk je nu op Picl

    Bekijk programma