A White White Day

Een spannend IJslands drama over rouw, wraak en liefde

Bekijk de film voor €8,50 Bekijk later

Nu ook te zien in het filmtheater.

In een afgelegen IJslands dorpje probeert de voormalige politieagent Ingimundur de dood van zijn vrouw te verwerken, die twee jaar eerder omkwam bij een auto-ongeluk.

De bouw van een nieuw huis en het gezelschap van zijn kleindochter geven hem de nodige afleiding, maar geplaagd door onderhuidse woede en onrust zoekt hij een zondebok voor zijn verlies. Die vindt hij als hij het vermoeden krijgt dat zijn vrouw een affaire had met een dorpsgenoot. Zijn groeiende obsessie om de waarheid te achterhalen loopt uit de hand wanneer hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn geliefde kleindochter in gevaar brengt.

De film van regisseur Hlynur Pálmason werd internationaal bejubeld vanwege de visueel overrompelende beelden en het sterke acteerwerk van Ingvar Sigurðsson, die in Cannes bekroond werd met de Rising Star Award van de Semaine de la Critique.

‘fraaie studie van een binnenvetter’ ★★★ NRC

‘Een invoelbare film over een weduwnaar’ – Parool


Ben je in het bezit van een We Are Public pas? Tot en met 16 maart mag je A White, White Day gratis bekijken.

“Langzaam bouwt dit unieke IJslandse drama over rouw, wraak en liefde op naar een aangrijpende climax. Het onherbergzame landschap biedt de perfecte metafoor voor de onderdrukking van emoties ten koste van alles.”

– filmcurator Inez de Coo We Are Public

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • We Are Public. Maar dan thuis.

    Bekijk dit weekend A White, White Day, Atlantique en Deerskin met je We Are Public pas.

    Bekijk programma