A Royal Affair

Mads Mikkelsen en Alicia Vikander in een Deens kostuumdrama boordevol intriges

Bekijk de film voor €4,99 Bekijk later

Net uit het filmtheater.

Nog 2 dagen beschikbaar

Een kostuumdrama van de hand van Nikolaj Arcel is absoluut spannend. Kijk maar naar zijn nieuwste creatie The Promised Land (nu in de filmtheaters), maar ook naar zijn eerdere A Royal Affair (2012). Deze mix van historisch drama en politieke thriller – over een verboden liefde tussen Mads Mikkelsen en Alicia Vikander, en nog veel meer – werd genomineerd voor een Oscar. Omdat Mikkelsen nu weer te zien is in The Promised Land, brengen wij A Royal Affair terug op je scherm.
 “Prachtige film: intelligent gemaakt, spannend, erotisch”

★★★★ NRC

 


 

Prinses Caroline Mathilde wordt op 15-jarige leeftijd uitgehuwelijkt aan de schizofrene Deense koning Christian VII. Van een sprookjeshuwelijk is geen sprake als blijkt dat alleen huisarts Johann Friedrich Struensee tot de krankzinnige koning door kan dringen. Bewust van zijn positie, grijpt idealist Struensee de kans om via de koning de ouderwetse regelgeving van Denemarken te veranderen. Hij zet echter alles op het spel wanneer er een hartstochtelijke romance tussen hem en de koningin ontstaat. Een verboden liefde die het begin van een revolutie betekent en het land voorgoed zal veranderen.

A Royal Affair is van de scenaristen van The Girl with the Dragon Tattoo. De film werd genomineerd voor een Oscar en een César, Følsgaard (in de rol van de Deense koning Christian VII) en het script wonnen de Zilveren Beer in Berlijn.

Meer films met Mads Mikkelsen zien? Kijk ook Jagten (2012) van Thomas Vinterberg of At Eternity’s Gate (2018) met Willem Dafoe.
 


 

“Sterk is ook het schilderachtige camerawerk, dat het maximale uit de landschappen en de decors haalt” ★★★★ de Volkskrant

“Een aanrader, deze subtiele geschiedenisles” ★★★★ Parool

“Geweldige acteurs in sensueel drama” – Trouw

“Pendelt tussen episch koningsdrama en kasteelromantiek” ★★★ VPRO Cinema

“Voortreffelijke vertolkingen” ★★★★ FilmTotaal

“Een raak neergezet tijdsbeeld” – de Filmkrant

Film zien?

De beste films en documentaires uit het filmtheater, direct bij jou thuis.

Onze programma's

  • Picl ♥️ Mads Mikkelsen

    Kijk in het kader van The Promised Land deze eerdere rollen van Mads Mikkelsen

    Bekijk programma